Maak direct een afspraak!   0492 78 41 92
Mijn Financiële Wooncoach
Nieuws

Financieel / Verdubbelen jouw hypotheeklasten ook na afloop van de rentevastperiode?

  • Mark Sanders
  • 705 Views
  • 0 Comment
  • No tags

Afgelopen week verscheen het bijgevoegde artikel van Mark Sanders in het Financieel Dagblad. De aanleiding was een reactie van de heer Knot, president van De Nederlandse Bank, die enigszins ongenuanceerd de media in werd gebracht. De huidige lage rente, voor sommige rentevastperioden al minder dan 2% bij een lening met NHG, kan op enig moment ook weer oplopen. Knot stelde in dat licht dat, door de extreem lage actuele rente, de kans bestaat dat bij een rentestijging huizenbezitters na afloop van de rentevastperiode met een verdubbeling van de maandlast worden geconfronteerd als de rente dan van bijvoorbeeld 3% naar 6% is gestegen.

Mark Sanders gaat onderbouwd in op de reactie van de heer Knot en legt helder en eenvoudig uit waarom zijn standpunt niet altijd op gaat. Lees hier het volledige artikel; Artikel Financieel Dagblad 20160430.

Tevens is hij het eens met de heer Knot zover het hypotheken betreft die niet structureel aflossen, zoals bijvoorbeeld een aflossingsvrije- of levensverzekering hypotheek. Mocht jij willen weten hoe je kunt voorkomen dat aan het einde van jouw rentevastperiode wordt geconfronteerd met een verdubbeling van jouw maandlasten indien de rente van 3% naar 6% stijgt, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Dit kan natuurlijk ook als je wilt weten of oversluiten van jouw huidige hogere rente interessant is en nu leidt tot een maandlastenverlichting! We leggen het je helder en eenvoudig uit wat de mogelijkheden zijn.

Het team van De Financiële Wooncoach staat voor jou klaar!

 

0 Comments
Leave a comment