Maak direct een afspraak!   0492 78 41 92
Mijn Financiële Wooncoach
Nieuws

Startersregelingen

Startersregelingen

Wij hebben voor jou de meest voorkomende startersregelingen in kaart gebracht. Kijk snel onder de betreffende regeling.

1. KOOPGARANT

Jij als koper krijgt bij Koopgarant korting op de marktwaarde van een woning. Bestaande en nieuwe woningen worden met Koopgarant verkocht, met een korting van 10 tot 33 procent. De koper kan de woning dan later tegen de marktwaarde terug verkopen aan de woningcorporatie. De corporatie garandeert terugkoop binnen 3 maanden. Als de woning wordt verkocht dan wordt de korting verrekend en de waardeontwikkeling (winst of verlies) wordt gedeeld door beide partijen. Wil je meer weten over deze constructie? maak dan een afspraak of download hier de brochure.

2. KOPEN NAAR WENS

Dit is een landelijke koopformule waarbij jij als huurder of woningzoekende jouw eigen huurwoning of een andere koopwoning voor tenminste 50% van de marktprijs aankoopt. Het niet betaalde gedeelte betaalt de koper terug aan de corporatie als hij de woning weer verkoopt. De woningcorporatie Dudok Wonen zet het kopen naar wens in met de actie start me up.  Wil je hier meer over weten, maak dan een afspraak of kijk op de website kopen naar wens.

3. DUOKOOP

Jij als koper koopt bij Duokoop alleen het huis. Niet de grond! Hierdoor komt de grond in erfpacht bij Nationale Grondbank NV. Je krijgt dan naast jouw hypotheek een huur te betalen voor de grond die elk jaar duurder kan worden. Immers kunnen de lasten van de huur (canon) gedurende de tijd dat je in de woning woont stijgen. Daarentegen zijn jouw hypotheeklasten lager omdat je ook minder hypotheek nodig hebt voor de aankoop van alleen het huis. Wil je meer weten over deze constructie!! maak dan een afspraak.

4. SLIMMER KOPEN

Jij als koper krijgt een flinke korting en je deelt als koper ook in de winst bij latere verkoop. Groot verschil met Koopgarant is dat Koopgarant de grond in erfpacht uitgeeft, terwijl je bij Slimmer Kopen ook eigenaar wordt van de grond. Kopers met een smalle beurs krijgen nu dus de mogelijkheid een eigen woning te kopen, met een korting op de marktprijs. En als koper heb je de zekerheid dat je woning wordt verkocht bij vertrek. Je kunt gerust op zoek naar een volgende koopwoning, want er is geen gevaar dat je met dubbele woonlasten geconfronteerd wordt. Wil je hier meer over weten, maak dan een afspraak.

5. CORPORATIE STARTERSLENING

Het verschil tussen de totale verwervingskosten (kosten koper) van de woning en het maximale bedrag dat jij als starter kan lenen wordt door een lening bij de corporatie overbrugd. Corporaties die de Corporatie Starterslening verstrekken, stellen zelf de voorwaarden van de lening vast. Het voordeel is dat je volledig eigenaar wordt, van de grond en de woning. Wil je hier meer over weten, maak dan een afspraak of ga naar de website van SVn.

6. SVN STARTERSLENING

De Starterslening, aangeboden door SVn en jouw gemeente, overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van jouw woning en het bedrag dat jij maximaal kunt lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de Starterslening hangt af van een aantal zaken waaronder jouw inkomen, eigen vermogen en de voorwaarden van de betreffende gemeente.

De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar hoeft jij geen rente en aflossing te betalen. Hierna betaal jij in principe rente en aflossing.  Er vindt elke drie jaar een hertoetsing plaats.

Let er op dat elke gemeente zijn eigen voorwaarden bepaalt en niet elke gemeente doet mee met deze startersvariant.