Maak direct een afspraak!   0492 78 41 92
Mijn Financiële Wooncoach
Nieuws

Beleggen

Beleggen

Beleggen

 

De Financiële Wooncoach geeft onafhankelijke informatie over beleggen. Sparen of beleggen is vaak een persoonlijke keuze. Maar wat past het beste bij jouw wensen of doelstellingen?

Over het algemeen geldt dat sparen minder risico kent dan beleggen. Je krijgt bij sparen over het algemeen niet te maken met het feit dat je minder terug krijgt dan je hebt ingelegd. Maar ook krijg je een lage rente over jouw spaargeld.

Vanuit overheidswege is er in Nederland voor de meeste banken een “deposito-garantiestelsel” van toepassing. Dit houdt in dat de overheid garant staat tot een maximaal bedrag per rekeninghouder als de bank niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Zie voor meer informatie van De Nederlandsche Bank.

Levert sparen te weinig op? Dan kun jij kiezen voor beleggen als jij een hoger risico wilt en kunt lopen in ruil voor een hoger rendement. Bij beleggen kies jij zelf hoeveel risico jij wilt lopen en daaraan gekoppeld de hoogte van het rendement. Een vuistregel hierbij is, hoe meer risico jij neemt hoe hoger jouw winst (wanneer het goed gaat) of hoe hoger jouw verlies (wanneer het slecht gaat). En er geldt altijd dat rendementen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst.

Daarom maken wij altijd een uitgebreide inventarisatie en stellen een persoonlijk risico- en beleggingsprofiel samen. Daaruit volgt of beleggen bij jou past, of niet.

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden? Bel met ons of maak een afspraak.